دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
کد خبر: 29729
تعداد نظرات: ۰

صدای استان : فرمانده یگان حفاظت حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: محیط‌بانان این یگان با چهار ساعت پیاده‌روی بر فراز قله کوه‌مند کوخه صیادان متخلفی که به زنده‌گیری پرندگان شکاری اقدام می‌کردند را تخریب و آنان را دستگیر کردند.

تاریخ انتشار: دوشنبه ، 14 مهر 1399 - 19:22

محیط‌بانان بوشهری صیادان متخلف را برقله کوه‌مند دستگیر کردند

سیداحسان موسوی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در پی رصد و پایش مناطق کوخه نشینی در استان بوشهر برای صید و زنده‌گیری پرندگان شکاری یکی از نقاط مهم این تخلف که روی ارتفاعات منطقه شکارممنوع کوه‌مند معروف به “دالپری” قرار داشت را شناسایی و تخریب کردند.

وی بیان کرد: برای رسیدن به مکان مورد نظر مسافتی در حدود چهار ساعت پیاده روی مورد نیاز بود که این مهم توسط محیط بانان یگان حفاظت محیط زیست استان بوشهر صورت گرفت و در این ارتباط چهار نفر متخلف همراه با ادوات صید و زنده گیری پرندگان شکاری شامل پرندگان دلیجه، قمری و بلبل کشف و ضبط شد.

موسوی اضافه کرد: پس از تنظیم صورتجلسه متخلفان به همراه پرونده مربوطه برای رسیدگی به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی اظهار داشت: طبیعت نیاز به حمایت عمومی مردم دارد و بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حفظ محیط زیست وظیفه‌ای همگانی و برعهده عموم مردم است.

موسوی گفت: همشهریان و دوستداران طبیعت می‌توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف گزارش‌های خود را به نزدیکترین اداره یا پاسگاه محیط بانی اطلاع داده و یا با شماره تلفن ۱۵۴۰ تماس بگیرند و یگان حفاظت محیط زیست این آمادگی را دارد که به صورت  قاطع با متخلفان زیست محیطی برخورد کند.

منطقه شکار ممنوع کوه مند به مساحت ۶۱ هزار هکتار در ۲ شهرستان دشتی و تنگستان قرار دارد.

این منطقه برای نخستین بار در سال ۱۳۷۹ با تصویب سازمان محیط زیست به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی شد و در سال ۹۶ به مدت پنج سال دیگر به عنوان منطقه شکار ممنوع تمدید شده‌است.

حضور انواع وحوش و پستانداران از جمله گربه جنگلی، وحشی و علفخواران بزرگ از قبیل کل و بز و قوچ و میش از شاخص‌های اصلی تنوع زیستی منطقه شکار ممنوع کوه‌مند است.

کوخه نشینی نوعی روش برای صید پرندگان شکاری است.
کوخه که در اصطلاح محلی در بوشهر به آن ˈکوختˈ گفته می شود، گودالی است به عمق بیش از یک متر که در زمین حفر و سقف آن به صورت قوسی شکل با سوراخ هایی برای دیدن جلو و اطراف پوشانده می شود.
درجلوی کوخه سه رشته تور پهن می‌شود و شخص کوخه نشین با قرار گرفتن دراین گودال و طعمه قراردادن پرندگانی نظیر کبوتر و قمری اقدام به جلب پرندگان شکاری نظیر بالابان و بحری کرده و پرنده گرفتار در تور را صید می کنند.


تعداد نظرات: ۰
ارسال نظر

جدیدترین خبرها
بالا