پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
کد خبر: 27279
تعداد نظرات: ۰

صدای استان : کسانی که تا حالا پنیر نخل را نخورده یا ندیده باشند، شاید برایشان تعجب آور باشد که پنیر نخل چه می‌تواند باشد و چگونه به دست می‌آید.

تاریخ انتشار: دوشنبه ، 18 فروردین 1399 - 12:21

به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ پنیر نخل که در استان بوشهر به آن غاپ می‌گویند مانند پنیری که از شیر تهیه می‌شود، سفید رنگ است و در میانه درخت قرار دارد.

پنیر نخل در واقع ماده اولیه تشکیل تنه و برگ‌های نخل پیش از مرحله چوبی شدن است.

پنیری که از نخل به دست می‌آید

برای اینکه پنیر نخل را به دست آورند، سر درخت را می‌اندازند یا در اصطلاح محلی درخت را می‌کشند و برگ‌ها و لیف‌های دور برگ‌ها را تا رسیدن به میانه درخت که پنیر آنجاست، جدا می‌کنند.

این محصول در همه فصل‌ها به دست می‌آید، اما در فصل‌های پر بارش طعم شیرین‌تری دارد.

پنیری که از نخل به دست می‌آید

نخل داران آن دسته از نخل‌هایی را که زمان ثمردهی‌شان پایان یافته است قطع می‌کنند و پنیر آن را بیرون می‌آورند.

پنیر نخل همه خواص خرما را دارد یعنی سرشار از قند، مواد معدنی، ویتامین، کالری و آهن است.

جالب است بدانید روش تهیه پنیر نخل پارسال در فهرست ملی میراث ناملموس به ثبت رسیده است.

پنیری که از نخل به دست می‌آید

مسئول ثبت آثار اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر در این باره می‌گوید: روش تهیه غاپ (پنیر درخت خرما) به شماره ۱۹۰۵ در ۴ تیر ۹۸ در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس ثبت شد.

به گفته سودابه معموری، تاریخچه تهیه پنیر نخل به درستی معلوم نیست. در متون پهلوی درخت آسوریک از این درخت و بافته‌های آن نام برده شده و در نقوش تخت جمشید نیزدرخت نخل دیده می‌شود؛ بنابراین نخل از دوران قبل اسلام استفاده می‌شده و به طور قطع تهیه محصولات این درخت به آن دوره زمانی بر می‌گردد.

پنیری که از نخل به دست می‌آید

او می‌گوید: پنیر نخل قلب این درخت است که قسمت انتهایی بالای درخت و در حقیقت سلول‌های بنیادی درخت خرما را تشکیل می‌دهد.

این کارشناس میراث فرهنگی با اشاره به ارزش‌های غذایی این محصول، تقویت بنیه را یکی از خواص مصرف آن عنوان می‌کند.


تعداد نظرات: ۰
ارسال نظر

جدیدترین خبرها
بالا